Hjaltes historie

Funktionelle mavesmerter

Vores dreng Hjalte havde længe døjet med mavesmerter og et højt sygefravær fra skole, fodbold og legeaftaler. Han var på daværende tidspunkt 11 år gammel og gik i 5. klasse. Vi havde haft ham til egen læge og ikke fundet nogen grund. Efter i alt 3 behandlinger over 2-3 måneder hos Anna i slut 2017/ start 2018 var han smertefri. Ingen af os kunne næsten tro det.

Hjalte formulerer det på denne måde: ”Jeg gik derind, halvsov mens hun snakkede til mig, havde det meget bedre, gjorde det samme en gang til, og så var det væk.”

Hele forløbet varede ca. 1,5 år. Hjaltes sygefravær steg så småt i efteråret i 4. klasse pga. mavesmerter. I foråret i 4. klasse tog vi i hvert fald kontakt til skolen grundet mange drypvise sygedage. Efter påskeferien i 4. klasse steg sygefraværet markant og frem til sommerferien havde han ca. 70% fravær. Han klagede dagligt over mavesmerter, var meget sengeliggende og ved siden af skolefraværet meldte han også fra til legeaftaler og fodbold. Under hele forløbet var han i overraskende godt humør, og vi fandt ikke frem til, at der var noget specifikt, der pressede ham i skolen eller fritiden. Vi var naturligvis til en del ved vores egen læge og han blev også henvist til børnelæge. Alle undersøgelser var normale. Vores forsøg med at udelade gluten og laktose i kosten gjorde ikke en forskel. I samarbejde med skolen blev der lagt en plan for langsom genoptrapning af skoletid, da vi erfarede at for hurtig tilbagevenden til fuldt skema forværrede mavesmerterne. På trods den ro som skemaet gav, havde Hjalte fortsat ondt.

Da han var færdig med undersøgelser hos børnelægen, og erklæret fysisk rask, i efteråret i 5. klasse, tog vi kontakt til Anna. Sanne (Hjaltes mor) havde tilfældigvis været på kursus med Anna et halvt år tidligere, hvor Anna fortalte om den gavnlige virkning af hypnoseterapi til mavesmerter uden nogen fysisk forklaring. Vi var derfor indstillede på, at det skulle prøves af, hvis vi ikke fandt en fysisk forklaring på smerterne.

 Allerede efter første behandling havde Hjalte det markant bedre.  Efter 2. behandling var smerterne væk. For en sikkerheds skyld fik han en behandling mere, fordi vi var bekymrede for, om virkningen ville vare ved, men det gjorde den. Det er nu 2 år siden. Han har enkelte gange haft ondt i maven, hvor vi har været i tvivl om, hvorvidt det var det samme igen, men højest i 2 dage og vi vil tro, at han ikke har mere sygefravær end andre børn.

Hypnoseterapi hos Anna har for vores vedkommende været et lille mirakel, selvom ingen af os rigtig regnede med, at det ville virke.

Skrevet af Hjaltes forældre, Sanne Wissinger (læge) og Søren Wissinger (selvstændig)